De 19-jarige Claudia Reurink uit Oldebroek is iemand die niet graag stilzit. Ze volgt de mbo-opleiding Grafische Vormgeving en heeft daarnaast een bijbaan in de zorg. Tijdens deze studie heeft Claudia stage gelopen bij Bureau Hanze als grafisch vormgever. En dat is precies waar je in deze blog meer over te weten komt. Claudia vertelt je graag meer over haar stagetijd bij Bureau Hanze.

Op zoek naar een stage

Claudia werd vanuit school erg vrijgelaten in haar zoektocht naar een stageplek. ‘’Het enige advies was om een plek te zoeken met een verificatie van Stagemarkt’’, vertelt ze. Een stage bij een kleinschalig vormgevingsbureau, met uitdagingen, waar ze haar eigen creativiteit los kon laten. Dat was haar wens. Nadat ze in haar tweede studiejaar helaas net te laat was voor een stage bij Bureau Hanze, zag ze dit als haar kans. Een kort telefoongesprek en nog wat mailcontact zorgde voor een sollicitatiegesprek.

Eerste indruk
Heel spontaan, gezellig en leerzaam. Zo omschrijft Claudia haar eerste indruk van Bureau Hanze. Dat begon al bij het sollicitatiegesprek. Een leuk gesprek in een erg relaxte sfeer. Wat haar vooral aanspreekt is de spontane interesse vanuit Bureau Hanze. Claudia’s eerste indruk van de daadwerkelijke stage is ook positief: ‘’Ik werd gelijk betrokken bij verschillende opdrachten voor echte opdrachtgevers en ik kreeg van alles te zien.’’

De stage

Claudia vertelt dat ze erg tevreden was over haar eerste dag: ‘’Ik kreeg op mijn eerste dag gelijk een rondleiding van mijn stagebegeleider. Hierna stelde iedereen die binnenkwam zich meteen voor. Ze namen echt de tijd voor je.’’ Claudia is ook enthousiast over een logo-opdracht in haar eerste week. Vooral omdat daar veel verantwoordelijkheid bij komt kijken. ‘’Hierdoor voel ik me echt een collega in plaats van een stagiair’’, legt ze uit.

Wennen
Stagelopen was voor Claudia eerst wel echt even wennen. Bijvoorbeeld de andere tijden vergeleken met school. Toch duurde dat niet lang. ‘’Na een week was ik helemaal gewend aan het stagelopen en ging ik elke dag met plezier naar stage’’, geeft ze aan. Ze vindt stagelopen uiteindelijk zelfs leuker dan school, omdat ze hier veel nieuwe dingen leert en bezig is in de praktijk.

Een dag als grafisch vormgever bij Bureau Hanze
“Een dag stage bij Bureau Hanze is heel afwisselend”, vervolgt Claudia. Haar dag begint meestal rond half negen, waarna ze gelijk haar lopende projecten en taken bekijkt. ‘’Gedurende de dag werk ik dus aan verschillende projecten’’, vertelt ze. Tussen de middag luncht Claudia gezellig met collega’s en wordt er een stukje gewandeld. De rest van de dag werkt Claudia voornamelijk verder aan haar opdrachten. Denk aan het ontwerpen van een logo of magazine, maar ook het aanleveren van een huisstijlset bij de klant. Hierbij is altijd genoeg ruimte voor vragen. ‘’De afwisseling zorgt ervoor dat ik elke keer weer genoeg inspiratie en creativiteit heb. Korte briefings en andere overleggen versterken dit.’’

Terugblik

‘’Wat ik vooral heb geleerd is het ‘out of the box’ denken. Hier ben ik tijdens mijn stage echt beter in geworden’’. Dit is ook gelijk één van de leerdoelen van Claudia’s stage: creatiever en out of the box denken.

Is er een project of opdracht waar je nog steeds trots op bent?
Claudia denkt direct aan het logo van Belle & Co. ‘’Samen met twee andere collega’s heb ik aan dit project gewerkt, wat het voor mij extra leuk maakte. Door het samenwerken kregen we veel inspiratie en het eindresultaat vind ik nog steeds heel mooi’’, vertelt ze trots.

Toekomst
Claudia’s beeld van de toekomst is door haar stage een stuk duidelijker: ‘’Tijdens mijn vorige stage twijfelde ik of ik wel verder wilde in de grafische vormgeving, maar na deze stage weet ik dat het goed zit.’’ De grafische kant op, dat is waar Claudia zichzelf in de toekomst ziet.

Hoe zou je deze stage omschrijven?
‘’Als een leuke en vooral leerzame stage met veel afwisseling. Bureau Hanze is een gezellige plek waar je genoeg uitdagingen en verantwoordelijkheden krijgt’’, beschrijft ze. Daarnaast voelt Claudia zich echt onderdeel van het team. Door dit alles raadt ze iedereen een stageplek bij Bureau Hanze aan.

Samenvatting

Kortom, Claudia is zeer tevreden over haar stage bij Bureau Hanze. Een stage waarin je veel leert en je creativiteit kwijt kan. Afwisselende werkzaamheden, een gezellig team en verantwoordelijkheid. Dat maakt volgens Claudia haar stage bij Bureau Hanze helemaal compleet.